Ajankohtaista

Taiteiden ilta 30.1. klo 19: Vuoret kuin valkeat norsut

26.01. 10 klo: 18:09:10

Oulun taiteiden yö ry:n Taiteiden illat jatkuvat Rauhalassa lauantaina 30.1. teemalla "Vuoret kuin valkeat norsut". Poikkitaiteellista ja iloista kulttuuri-iltaa ovat järjestämässä tällä kertaa kirjoittajayhdistys Huutomerkki ry, Orfeum - musiikkiteatterin ystävät ry sekä Tango Invernal ry.

Ohjelmassa on runoutta, elävää musiikkia, liedejä ja operettia sekä tanssia ja sanataidetta yhdistävä runotangoesitys "Kaipuun tuolle puolen". Rauhalan ovet avataan kello 19, ja ohjelma jatkuu noin iltakymmeneen asti. Sisäänpääsy 5 euroa sekä euron narikka.

Toisen Taiteiden illan avaa juhlallisesti oululaisen opettajan Miia Paanin (1969) kolmannen runokokoelman Puut juurilla ja naiset (ntamo) julkistaminen. Kokoelman runot kertovat naiseudesta, miehen ja naisen välisestä suhteesta ja jumalallisesta hulluudesta, joka on yhtä iloa ja tuskaa.

Illan toinen runoilija Tomi Sonster (1976) lukee marraskuussa 2009 ilmestyneestä esikoiskokoelmastaan Siihen mihin tonttu astuu (ntamo). Sonster uudistaa scifin ja kauhun perinnettä yhdistämällä sen yhtäältä surrealistiseen ja naivistiseen kuvastoon ja toisaalta siihen mitä kutsutaan arkitodellisuudeksi.

Poikkitaiteellinen esitys "Kaipuun tuolle puolen" yhdistää sanataidetta ja argentiinalaista tangoa. Esitys rakentaa siltaa kaipuun tuolle puolen sanataiteen, tanssin ja musiikin keinoin. Sensuelli esitys luo kuulijan ja katsojan eteen rakkauteen liittyviä hetkittäin vaihtuvia ja ristiriitaisiakin tunnelmakuvia. Taiteiden illan teos on uusi aluevaltaus ja yhteistyön muoto niin sanataiteilija Teija Annelille kuin oululaisille tanssitaiteilijoille Tomakselle ja Eritalle.

Illan musiikkiannin tarjoavat baritoni Reijo Alatalo sekä Varjopiiri-yhtye. Haukiputaalainen Alatalo, pitkäaikainen ja innokas musiikkiteatterin harrastaja, esittää Taiteiden illassa liedejä ja operettisävelmiä. Varjopiirin musiikki on omaperäistä neofolkkia. Yhtye muodostuu Muhokselta kotoisin olevasta Antti ja Ville Salmisen veljesparista.

Taiteiden illat jatkuvat 13.2. teemalla "Ystävyys, yhteistyö ja avunanto", jolloin nähdään ainakin äijäbalettia sekä burleskitaidetta. 27.2. "Melkein suomalaisen kulttuurin päivä" vietetään Aikakauslehti Kaltion ensimmäisen numeron julkaisun merkeissä. Taiteiden illat Ravintola Rauhalassa järjestää Oulun taiteiden yö ry yhdessä jäsenyhteisöjensä kanssa.

 

OHJELMA

klo 19.15 Illan avaus
klo 19.20 Runokirjan julkistaminen
Miia Paanin runokokoelma: Puut juurilla ja naiset
- Runoilijan haastattelu -
klo 19.40 Runoilija Tomi Sonster lukee omia runojaan
klo 20.00 Baritoni Reijo Alatalo
Liedejä ja operettisävelmiä
TAUKO
klo 20.30 'Kaipuun tuolle puolen'
Poikkitaiteellinen Runo- Tango-esitys
lausunta Teija Anneli, tanssi Tomas ja Erita.
klo 21.00-21.45 Illan bändi: Varjopiiri

Liput 5 ?? - K-18-
Tervetuloa!